Tiden är knapp! Kiosklitteraturens universum står inför sitt totala sammanbrott, och det är upp till Rymdpatrullens bästa agenter – dödskalleastronauten Blixt Armstrong och den kolorerade cowboyen Technicolor-Tex – att finna orsaken till, och stoppa, den verklighetskollaps som sprider sig som en löpeld mellan genrevärldarna.

Sigill förlag, 2014.

Ladda ned e-boken gratis!

Köp pappersboken: Bokus | Adlibris | Förlagets webshop

 

“Technicolor-Tex såg hur vågor av ypsilonstrålning bränt hål i Flimmermannens minnen, hur hallucinationer bränt hål i materian, likt bilder av ett krig som invaderade verkligheten. Den färglagda cowboyen såg diffusa molntäcken fylla tid och rum; azurblå rymddimma kapslade in Rymdpatrullens angripna raketer och ekon av anrop studsade mellan himmel och luftvibrationer. Astronauter kraschade på främmande planeter, hårdkokta deckare pangade hett mot maffiabossar, ansikten täcktes av bildraster, annonsfragment sökte sig in i synfält, revolvermän och indianer i vildsint kamp mot varandra, riddare försökte nedgöra drakar och människohuvuden med vingar (men utan kropp).”

Sagt om boken

“Kölle arbetar som en poet, en som liksom Rimbaud förvirrar alla sinnen genom att samla intryck, röra om och antyda samband som ger läsaren en hisnande, visionär upplevelse. Men oavsett om man väljer att se den som en novell- eller en diktsamling så är den bra sådana här tilltag bör uppmuntras.”
Nya Il Convito

“Boken är full av spänstiga, otroligt roliga fraser och meningar. Vissa kapitel är som små novellpärlor, härliga William Burroughs-doftande saker eller vassa noir-liknande filmiska texter. Bara de små ingresserna och rubrikerna är ofta hysteriskt roliga. Ibland är det poesi och ibland anar man inspiration från cut-up-tekniken á la Burroughs men man vill ha lite mer.”
Retrograde Spring